Donderdagavond 22 augustus jl. vierde de ornithologische vereniging De Noodvink in het Hovese gemeentepark zijn vijftigjarig bestaan met een goede 150 deelnemers op de receptie en de onthulling van een twintigtal educatieve infoborden. Dinsdagnamiddag 27 augustus stellen burgers vast dat er in het gemeentepark vier educatieve infoborden – die verwijzen naar inlandse vogels – zwaar vernield zijn. Het dadersmateriaal lag er nog naast. Er zijn bruikbare sporen naar (een) mogelijke dader(s).

Afval rond zitbankOp verschillende plaatsen in het park hebben onbekenden veel afval (blikjes, flessen, frietzakjes, enz…) achtergelaten, meestal op en rondom zitbanken. Zitten de voorbije zomerendfeesten hier voor iets tussen? Het gemeentepersoneel zal dit weer moeten opkuisen en deze mensen moeten hiervoor extra tijd uittrekken en doen dit ook niet gratis. De belastingbetaler kan weer opdraaien en ondertussen worden andere taken noodgedwongen uitgesteld.

Het is niet de eerste maal dat het gemeentepark te lijden heeft onder allerlei vormen van vandalisme. Geregeld wordt er ook eens door jongeren “een vuurtje gestookt”. Tot het slecht afloopt en een deel van het bos in de fik staat. De politie en gemeentewacht weten hier meer over. Tijd om in te grijpen !

Educatieve infobord zonder fotoHet vorige Hovese groen-linkse en CD&V-gemeentebestuur nam het niet zo nauw met de ordehandhaving in de gemeente. Voor de groen-linksen van Hove Beweegtmoet alles kunnen”. Wie teveel ijvert voor orde en netheid is in de ogen van deze zgn. linkerzijde snel “een oude zak, populist, fascist, nazi, SS-er” enz … Daarom durven vele inwoners niet spreken, onder druk van deze intellectuele linkse terreur.

Het nieuwe Hovese gemeentebestuur o.l.v. burgemeester Volckaerts beweert dat ze voor verandering staan en terug orde en netheid willen promoten in Hove. Ze kunnen alvast beginnen met de kleine ongemakken die in Hove tieren, zoals klein vandalisme, overlast, kleine drughandel, enz …hier met wortel en al uit te roeien. Het overgrote deel van de Hovenaars zal hiervoor applaudisseren.

De Noordvink infobord

De mensen van de ornithologische vereniging De Noordvink leveren hier degelijk werk af. Hierin kruipen vele onbezoldigde manuren en het opmaken en herstellen van de beschadigde infoborden kost deze vereniging een pak geld. Deze borden zijn geschonken aan de gemeente Hove en zijn openbaar gemeentelijk eigendom. Iedere eigenaar beschermt met alle middelen zijn eigendommen. Ook de gemeente Hove ?