We legden Hove’s burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) enkele actuele Hovese dossiers voor.

De zendmast in de Groenstraat:

spandoek Groenstraat mastK.V. : “Samen met de stad Mortsel zijn we in beroep gegaan tegen het verlenen van een toestemming voor de zendmast. Dit kan zeker zes tot zeven maanden duren eer er een uitspraak komt. Mortsel moet van de aangeboden alternatieven (Sint-Jozef ziekenhuis, kerken) gebruik maken. Vandaag staan er zendmasten op het ziekenhuis. We zullen nooit iets doen waar mensen in gevaar komen. De school Ritmica (kasteel Cappenberg, Wouwstraat 44 Hove) heeft navraag gedaan en stralingsgevaar is niet bewezen. Daarom is Ritmica ook niet in beroep gegaan tegen de zendmast”.

 

Het vandalisme in het gemeentepark:

IMG_6804K.V. : “Er is verscherpt politietoezicht in het gemeentepark. We hebben De Noordvink een tussentijdse oplossing aangeboden : de foto’s van de vogels op 2,5 meter hoogte aan bomen ophangen. Dan kan natuurlijk een vandaal nog altijd met stenen of stokken de foto’s vernietigen. Het park hermetisch afsluiten kan je niet. Bij activiteiten in de gemeente (fuiven) zal er meer politietoezicht zijn. Het is wel dweilen met de kraan open, want één minuut voor of na de politie kan een vandaal toeslaan en iets vernietigen. We hopen sterk dat er eens iemand op heterdaad wordt gepakt”.

 

Hangjongeren rond de kerk:

rond de kerk fonteinK.V. : “We zullen er grotere vuilnisbakken zetten. Ook asbakken, zodat het er minder vuil is. Grotere vuilnisbakken lokken natuurlijk andere mensen die er hun vuilniszakken komen ledigen. Daarom moet er een rooster over komen. Er zijn volwassenen die er komen sluikstorten. In de buurt rond de kerk – Rozenlei, Kapelstraat – is er niet specifiek meer vandalisme aan private wagens die er geparkeerd staan”.

 

Parkeerplaatsen in het Hovese gemeentecentrum:

Sint-LaureyspleinK.V. : “We nemen geen initiatief rond de parkeerschijven voor bewoners vooraleer de bevraging rond het gemeentecentrum is gedaan. Hoe veel ingeschreven auto’s zijn er per adres in de buurt? Hoelang is een gemiddelde auto? Hoeveel auto’s kunnen er dan parkeren in een straat ? In totaal zijn er vandaag 30 parkeerplaatsen meer dan vroeger. Aan het NMBS-station is er nog een parkeerruimte die het grootste deel van de dag er verlaten bijligt. De enquête rond het gemeentecentrum is intern door de gemeentediensten opgesteld. Als particulieren, zoals het ACW, nu reeds een onderzoek en debat voeren, is dit meestal voor hun eigen achterban. Welk is hun representativiteit?”.