Zoals iedereen ondertussen al weet heeft aannemer Huijbregts uit Arendonk de boeken neergelegd bij de Kamer van Koophandel wegens financiële problemen in de Belgisch-Nederlandse groep.

Het gemeentebestuur van Hove is ondertussen ijverig op zoek naar een degelijke overnemer die deze werken kan heropstarten en tot een goed einde brengen. Gelet op de komende donkere, koude en natte wintermaanden is het voor de betrokken bewoners ook geen pretje om lang in onzekerheid te blijven zitten.

MVL -FazantenlaanOp dinsdag 8 oktober jl. heeft er een overleg plaatsgevonden tussen Aquafin, het gemeentebestuur van Hove en aannemer DCA (De Clercq Aannemingen) uit Beerse over de overname van de werken in de Magdalena Vermeeschlaan. Mits aan alle gestelde voorwaarden wordt voldaan en de curator de aanstelling van DCA officieel bevestigt, zullen de werken vermoedelijk in de week van 21 oktober hervat worden. DCA voerde ook de grote ingreep van de laatste jaren in het Hovese dorpscentrum uit. Deze firma kent onze gemeente en onze gemeentediensten kennen deze firma. Ze zijn dus reeds op elkaar ingespeeld. Al één pluspunt.

Op dinsdag 15 oktober gaat er terug een vergadering met de betrokken partijen door waarin alle afspraken (timing, prijzen, enz …) nog eens worden afgetoetst. Normaal gezien worden er hier geen problemen verwacht en kan men groen licht geven om volgende week, de week van 21 oktober, de werken effectief te laten heropstarten.

Afhankelijk van de vorderingen en de weersomstandigheden hoopt men om rond Nieuwjaar 2014 minstens de eerste onderlaag asfalt te hebben gelegd. Als het goed meezit zou de definitieve bovenlaag tegen die tijd er ook al kunnen liggen.

De vooruitzichten voor de betrokken bewoners zijn dus al wat positiever. Hopelijk zitten de ‘weergoden’ ook mee ?