De Gezinsbond en JAanimo maken van Hove in het weekend van 23 en 24 november een echte Sinterklaasgemeente.

Zaterdag 23 november: aankomstfeest voor Zwarte Piet

Organisator Stefan Beeldens: “Sinterklaas contacteerde ons. Elk jaar organiseren we voor hem een echt aankomstfeest. Dit jaar wenst de Sint een ander feest. Hij zou zo graag eens een aankomstfeest willen organiseren voor zijn beste vriend Zwarte Piet. Sinterklaas zal daarom zelf samen met mij het feest voorbereiden.”

De Sint stelt dit jaar een echt Sinterklaaskoor samen. In het koor zitten heel wat bekende Hovese koppen. Zo bevestigde de burgemeester al zijn deelname. Andere bekende namen ontdek je op www.sinterklaasgemeente.be. Het koor zal muzikaal begeleid worden door het Sintharmonisch Jeugdorkest van de Hovese Harmonie. Ook het paard ‘Slechtweervandaag’ zal er bij zijn. De aankomst van Zwarte Piet is een gratis feest. Iedereen is welkom! Er is lekkers voor iedereen.

Programma zaterdag 23 november op het kerkplein in het dorpscentrum (bij regenweer in de kleuterschool van de A. Rodenbachschool): 17 uur: stipte start aankomstfeest voor Zwarte Piet, 17.05 uur: aanwezigheid Sinterklaas, Sinterklaas koor en Sintharmonisch orkest, 17.30 uur : einde; aansluitend moment om handje te geven aan Sinterklaas.

Zondag 24 november: unieke belevenis tijdens ‘Sporting Sint’

De dag na het aankomstfeest kan je opnieuw een unieke gebeurtenis beleven. Sinterklaas heeft in samenwerking met de sportdienst de volledige Hovese sporthal afgehuurd. Dat wordt lachen, springen, rennen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Laat je verrassen door dit uniek ‘Sporting Sint’ gezinsavontuur. Je kan vanaf 1 november tickets voor deze familievoorstellingen reserveren op www.sinterklaasgemeente.be . Mis deze kans niet ! Zes voorstellingen tussen 9.30 en 17 uur in het Sportpark. Tickets vooraf te reserveren !

sinterklaastoer2012
De Sint op bezoek in het gemeentehuis tijdens de Sinterklaastoer in 2012.