hij komt exfamDe eindejaarsfeesten komen eraan en dat betekent dat we weer met z’n allen achter het fornuis verdwijnen om lekker te koken, achter de bar gaan staan om originele cocktails te shaken en in de winkels duiken om leuke cadeautjes te kopen.

In de Oxfam-Wereldwinkel Hove-Boechout kan je inspiratie vinden bij de producten waarvoor de producenten een eerlijke prijs krijgen en die bovendien in de meeste gevallen biologisch zijn. De hele maand december is de winkel in de Dr. Theo Tutsstraat 32 (recht over het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds) in Boechout elke dag open van 10 tot 18.00u. en op zondag van 10 tot 13.00u.

Los ZaperosDe start van de eindejaarsdagen wordt gegeven op de laatavondopening op zaterdag 30 november van 19.00u. tot 22.00u., met een optreden van Los Zaperos rond 20.00u. in de verkeersvrije straat. Ga er langs voor warme wijn, warme chocolademelk, heerlijke hapjes bereid met originele recepten, talloze vernieuwende geschenkjes, enz ….

 


Wat zijn Wereldwinkels ?

Oxfam-Wereldwinkels is een democratische vrijwilligersbeweging die door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven.

Oxfam-Wereldwinkels is de voornaamste organisatie voor eerlijke handel in ons land.

Dokter Theo Tutsstraat 32
Dokter Theo Tutsstraat 32, Boechout

Via campagnes, acties en vormingen sensibiliseert ze het publiek rond onrechtvaardige wereldhandel.

Ze lobbyt bij overheden en bedrijven om iets aan die onrechtvaardigheid te doen.

Met de verkoop van producten van eerlijke handel biedt ze consumenten een concreet alternatief. De winkels verkopen zowel voedingsproducten als artisanaat van eerlijke handel.

Dit alles wordt gerealiseerd door :

  • een netwerk van producenten in het Zuiden,
  • een netwerk van wereldwinkels en vrijwilligers in Vlaanderen
  • Oxfam Fairtrade : groothandel in voedingsproducten van eerlijke handel
  • Samenwerking : nationaal en internationaal.