KWB-logoDit is een dictee dat de rijke woordenschat van arme mensen centraal stelt en tegelijk hun armoede aanklaagt.

Er wordt niet alleen de schrijfcapaciteit getest, maar het geeft ook de gelegenheid om samen even rond de problematiek stil te staan. Want armoede is soms dichterbij dan men denkt, ook in onze buurt ! Als sociaal geëngageerde beweging kan en mag de KWB haar ogen hier niet voor sluiten. Een KWB die opkomt voor de mensen in armoede is een KWB die zijn plaats in de gemeente meer dan waard is.

armoede bestaat ook bij onsAls inleiding op het dictee geeft Cis Dewaele een uiteenzetting met presentatie. Cis Dewaele is coördinator van de Vlaamse koepel van het straathoekwerk (Vlastrov). Hij baseert zijn voordracht op literatuur, theoretische kaders, persoonlijke ervaring uit het straathoekwerk en vooral op verhalen van de straat. Want armoede gaat over mensen. En mensen insluiten is armoede uitsluiten. Het Armoededictee van de KWB Hove gaat door op maandag 10 februari, om 20 uur stipt in Dienstencentrum “Ten Hove” aan de René Verbeecklaan.

Armoede zegt alles en niets. Het is het gebrek aan mensenrechten dat we moeten blootleggen, benoemen en bestrijden. Het woord armoede is als een gevel waarachter de schimmel, de hoge stookkosten en de eenzaamheid verborgen blijven. Laat het armoededictee van KWB dus niet alleen over armoede gaan. Woorden zijn maar woorden. Een dictee is maar een dictee. Woorden alleen zullen armoede niet de wereld uit helpen, maar ze zijn wel de eerste barst in het pantser van sociaal onrecht. Doe dus op maandag 10 februari 2014 mee met het Groot armoededictee in Hove. Iedereen is welkom. Een echte taalvirtuoos hoeft u zeker niet te zijn.

Verdere inlichtingen bij Chris Hontelé, tel. 0475 / 25.20.41.