Deelnemen aan een leesgroep verrijkt je leeservaring. De Hovese bibliotheek wil met een leesgroep voor 17- tot 25-jarigen starten en zoekt hiervoor kandidaten.

Lezen is eerder een solitaire bezigheid. Je duikt op je eentje in een wereld vol personages, gebeurtenissen, inspirerende gedachten en ideeën. Dan is het boek uit en daar zit je dan als lezer, met een hoofd vol overpeinzingen, vragen, bedenkingen…

Als lid van een leesgroep deel je jouw leeservaringen. Met gelijkgestemden keer je het gelezen boek binnenstebuiten. Soms ontdek je dat het boek nog meer dingen vertelt dan je zelf gelezen had. Zo wordt jouw leeservaring veel rijker, dieper dan op het moment waarop je het boek dichtklapte.

De bibliotheek van Hove wil graag starten met een leesgroep voor jonge mensen tussen 17 en 25 jaar. De leesgroep zou begeleid worden door een jonge medewerker van Leesweb, een professionele organisatie die verschillende leesgroepen in Vlaanderen begeleidt.

Heb je interesse om aan te sluiten ? Beantwoord dan even de volgende vraagjes :

  • wil je graag (echt) samenkomen (bijvoorbeeld in het Kosterhuisje) of kan je je beter vinden in samenkomen in een virtuele omgeving, bijvoorbeeld via een blog ?
  • Vind je vijf keer per jaar samenkomen voldoende, te weinig of te veel ?
  • Kom je graag ’s avonds of overdag samen ?
  • Schrap de dag van de week die voor jou absoluut niet in je schema past : maandag – dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag.

Je mag je antwoorden doormailen naar bibliotheek@hove.be of in de bibliotheek afgeven. Bij voldoende interesse wordt in september e.k. gestart. Uiteraard mag je deze bevraging ook doorgeven aan andere geïnteresseerden.