In het kader van de komende “moeder aller verkiezingen” van zondag 25 mei 2014 heeft Gazet van Hove een gesprek met kandidaten van de zes grootste Vlaamse partijen.

Hovese kandidaten komen eerst aan bod. Heeft de betrokken partij geen kandidaten uit onze gemeente, dan vragen we kandidaten uit onze buurgemeenten.

De bijdragen verschijnen in alfabetische volgorde op partijnaam.

 

cd&vWim Bollaert woont in Hove aan de Jan Frans Gellyncklaan. Hij is bij de komende verkiezingen van 25 mei kandidaat voor de CD&V, Federaal Parlement, 7de opvolgersplaats.

 

* Wie is Wim Bollaert?

Wim Bollaert : Ik ben in augustus 1982 geboren in Deurne. Ik heb tijdens mijn jeugd altijd in Mortsel gewoond. Ik ging er naar de lagere school in de gemeentelijke Lieven Gevaertschool in de Dieseghemwijk. Nadien naar het OLVE-college in Edegem en de laatste twee jaar naar het Sint-Rita college in Kontich. Daarna studeerde in Politieke wetenschappen richting Internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen. Ik maakte mijn thesis over “het moslimradicalisme in België.

Vandaag werk in voor de Stad Antwerpen als beleidsregisseur Integratie. Toen de Syriëstrijders vertrokken schreef ik hierover een brochure voor de stad Antwerpen.

Mijn vrouw is afkomstig uit Hove en Lint en ik heb twee kinderen van 3 en 1,5 jaar. Wij wonen sedert 2010 in Hove”.

moslimradicalisme* Hoe lang is u lid van CD&V? Uw functies binnen de partij? Komt u uit een politieke familie?

“Ik ben lid van CD&V sedert 2011, dit is redelijk jong. Tot 2009 was ik voorzitter van de Jeugdraad van Mortsel. Ik was er geëngageerd in vanalles. Via de scouts (60ste Mortsel-Boechout) komt men zo in contact met de politiek, o.a. de huidige burgemeester Erik Broeckx. Ik werd in Hove snel interim-voorzitter van de CD&V.

Mijn ouders waren niet politiek actief. Bij mijn twee grootouders waren ze wel politiek actief, beiden voor de CVP/CD&V. Langs vaders kant was dit zelfs de burgemeester van Sint-Amands in Klein-Brabant.”

* Wat spreekt u het meest aan bij CD&V?

“Dit is een persoonlijk aanvoelen. Deze partij heeft altijd echt staatsmansschap getoond. Ze zoekt altijd naar oplossingen en niet naar het conflict. Ze probeert steeds het midden te houden. Ze heeft oog voor het middenveld, het verenigingsleven. Ze hebben recent bewezen dat ze er terug staan met de vernieuwingsbeweging Innesto. Er waait een nieuwe wind binnen de CD&V. Ik ben grosso modo inhoudelijk met alle punten akkoord van de partij. Ik voel mijn 100% thuis in CD&V. Ik ben niet actief in de partij via een belangengroep of een actiegroep. Ik heb het moeilijk met de extremen. Ik ben heel centrum. Moest CD&V niet bestaan dan leun ik eerder over naar de VLD wat economie, werk en industrie betreft en naar Groen voor het leefmilieu.

* Wat zijn de kernpunten in uw programma? Uw inzet voor onze regio?

“Op een bescheiden 7de opvolgersplaats roep ik zoveel mogelijk mensen op om voor CD&V te stemmen. Ik houd de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in het oog voor “Fan van Hove”. Dit is een stuk van mijn inzet. Ik ben voor goed bestuur, zo dicht mogelijk bij de mensen.

Wat de kernpunten betreft :
1e ) ruimtelijke ordening : plaatselijk moeten we de authenticiteit van Hove vrijwaren.
2e ) leefmilieu : we moeten naar concrete oplossingen zoeken. Energie Plus, 1 premie voor 1 loket.
3e ) mobiliteit : voor een goede afwikkeling van Oosterweel, R11 bis, de A12, het Masterplan Openbaar vervoer. Het mobiel maken van Hove. Dit hangt samen met ruimtelijke ordening. Nabijheid is belangrijk.
4e ) De warme samenleving : Gezinnen staan absoluut centraal. Korte efficiëntie, de SIS-kaart verwerken in de identiteitskaart. Kleinere ingrepen die het leven gemakkelijker maken via digitale loketten. Dit schept winst. De overheid kan nog efficiënter worden gemaakt. Een aantal zaken kunnen we intergemeentelijk invullen.”

Geld euro's

* Welk bedrag zet u in voor uw persoonlijke verkiezingspropaganda? Steun van de partij?

“Het budget wordt verdeeld naargelang de plaats op de lijst. Opvolgers krijgen 2.000 euro. Hierin steken middelen van nationaal, provinciaal, lokaal en Jong CD&V. Zelf zal ik er nog enkele honderden euro’s insteken. Ik laat affiches maken en een folder.”

* Uw prognose voor de uitslag van 25 mei 2014?

“Ik hoop dat CD&V 20% haalt. De N-VA zal vlot over de 30% gaan, zelfs naar 33%. De SP-a 13% dan zal het al goed zijn. VLD 12,5%, VB 9%, Groen 7%, de PVDA juist wel of juist niet over de kiesdrempel van 5%.

* Uw laatste gelezen boek?

“Don Quichotte van Cervantes.”

* Uw lievelingsgerecht?

“Friet met stoofvlees en een goed glas bier of wijn.”

* Uw geliefde reisbestemming?

“USA, India, Noorwegen. Ik wil op reis dingen ontdekken. Ik ben helemaal geen fan van strandvakanties.”

* Uw geliefde sport?

“Fietsen, wielrennen. Zelf doe ik aan squash in Hove.”

* Uw geliefde hobby?

“In de tuin werken. Groenten en fruit kweken. Ik heb nog wat te verbouwen aan mijn woning.”

* Als u morgen het groot lot wint … waar gaat u dan op inzetten/investeren?

“Niet heel de pot, maar ik ben voorstander van microfinanciering. Een groot stuk geven aan liefdadigheid (4de wereld). Familie en vrienden ook een stukje geven”.

Meer info op www.wim.bollaert.cdenv.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *