Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 08 37.

Film ‘Achter de wolken’

‘Achter de wolken’ is een Vlaamse film van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michael De Cock. Emma en Gerard komen elkaar na meer dan vijftig jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden ze opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste met in de hoofdrollen Chris Lomme, Jo De Meyere, Lucas Van den Eynde en Katelijne Verbeke. Elke filmliefhebber welkom op donderdag 21 februari om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt.

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 22 februari om 13.30 uur, begeleid door Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op maandag 18 februari. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Voor de smartphone-gebruikers : workshop ‘De wereld in je zak’

We hebben het allemaal thuis nog wel liggen: een stratenatlas van Antwerpen of België, een Gouden Gids, een stapeltje stafkaarten en stadsplannen. Of van die handige boekjes van De Lijn met de tijden van de bus (weliswaar vervallen in 2016…). Voor de moderne smartphone- of iPhone-gebruiker zijn al deze dingen overbodig! Je vindt die zaken immers terug op je telefoon en bovendien zijn deze gegevens up-to-date! Handig toch? In deze workshop van 2,5 uur leer je de app Google Maps gebruiken: waar ben ik? Waar is een bepaald adres? Hoe kom ik daar? Is daar een bakker in de buurt? En hoe kom ik dan bij die bakker? Ik heb daar geen verbinding met het internet. Ga ik nu hopeloos verloren lopen? De workshop is gericht op voetgangers, fietsers en/of gebruikers van het openbaar vervoer. Breng je smartphone of iPhone mee en vergeet je oplader niet. Bij voorkeur heb je een telefoonabonnement met toegang tot mobiele data, maar dat is niet absoluut noodzakelijk. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je de basisbediening van je smartphone, inclusief het installeren van een app, al onder de knie hebt. Op woensdag 27 februari van 9.30 tot 12.00 uur. Kostprijs : 5 EUR. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij!

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint- Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Dinsdag 5 februari van 14.30 tot 16 uur. Een afspraak maken is verplicht. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.