In de Deken Jozef van Herkstraat wordt in maart een volledig nieuwe speeltuin aangelegd. De nieuwe speeltuin is het resultaat van een inspraaktraject dat het voorbije jaren georganiseerd werd door het gemeentebestuur.

De kinderen van de omgeving werden twee keer uitgenodigd. De eerste keer konden ze kiezen op wat voor toestellen ze het liefst spelen en tekenen hoe hun droomspeeltuin er uit zou zien.
De vragen van de kinderen worden dan zoveel mogelijk verwerkt in het aanbestedingsdossier, zodat de fabrikanten van de speeltoestellen weten wat de kinderen juist verwachten.

Willem Wevers (N-VA), schepen van jeugd : “We kregen voor deze speeltuin uiteindelijk 4 voorstellen, allemaal met hun sterktes. Op dat moment gaan we een tweede keer naar de kinderen en kunnen ze stemmen op de speeltuin die zij het leukst vinden, wat als belangrijk criterium wordt meegenomen in de beoordeling van de offertes. Uiteindelijk weten de kinderen zelf veel beter dan wij, wat ze echt leuk vinden.”

Ook het nieuwe skateterrein en de speeltuintjes in de Edegemsesteenweg en de Elisbathstraat werden op deze manier aangelegd en de schepen van jeugd wil verder gaan op het ingeslagen pad : “Het is onze ambitie om alle speeltuintjes die vorige legislatuur niet vernieuwd zijn, de komende jaren aan te pakken op dezelfde manier. Kinderen baas !”

Willem Wevers

Als alles loopt zoals gepland worden de toestellen eind februari, begin maart geplaatst en kan er dus van bij het begin van de lente volop gespeeld worden ! Er komt een kabelbaan, verschillende soorten schommels, een stawip, duikelrekken, een glijbaan met klimelementen, en een evenwichtsbalk. De voetbalgoaltjes blijven staan.

Voor de speeltuin werd in totaal een budget van 30.000 euro voorzien.

Foto’s (c) Gazet van Hove.