Moestuinieren in bakken voor alle leeftijden

Voor het zevende jaar op rij organiseert Velt Netevallei een opleiding moestuinieren in bakken in de formule waarbij één kind (leeftijd ongeveer 10 jaar) samen met één van de ouders de lessen volgt. De lessen worden ook opengesteld voor mensen van gelijk welke leeftijd die zonder kinderen willen deelnemen en ook voor ouders die bijvoorbeeld met twee kinderen willen deelnemen. Het aantal deelnemers is beperkt tot acht, al dan niet vergezeld door één of twee kinderen. Gespreid tussen februari en mei wordt er vijf keer samengekomen op zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur, een eerste maal op zaterdag 23 februari. Deze lessen gaan door in Kontich. De deelnameprijs voor de ganse reeks bedraagt 25 EUR per duo of per individuele deelnemer. Hiervoor ontvang je zaden en plantjes, heel veel tips om zelf mee aan de slag te gaan en documentatie. Ook voor wie geen tuinervaring heeft. Inschrijven via mail naar info.netevallei@velt.be. Voor extra info kan je ook bellen naar het nummer 0476 / 47 18 60.


Permacultuur, een kennismaking

Permacultuur (een samentrekking van ‘permanent agriculture’) is ontstaan in Australië. Deze teeltwijze neemt de natuur als voorbeeld en hecht veel belang aan gesloten kringlopen en permanente begroeiing. Het is een heel boeiende zienswijze om op die basis je tuin in te richten, ongeacht de tuin die je hebt of de tijd die je eraan wil besteden. Permacultuur is in de eerste plaats bedoeld voor voedselproductie.
Je kan het dus perfect toepassen in je eigen moestuin, maar ook als je maar weinig eetbaars wil oogsten uit je tuin is permacultuur een erg inspirerende methode. Gaandeweg vergt een permacultuurtuin minder werk dan een klassieke tuin. Je moet minder wieden en je planten en struiken lijken hun natuurlijke plek te hebben gevonden.
Een eetbare tuin waar je je kan verwonderen over de natuur, lijkt je dat geen mooie uitdaging ? Neem deel aan deze kennismaking op dinsdag 5 maart om 19.30 uur in het gemeentehuis van Kontich (Gemeenteplein 1). Deelname is gratis, maar graag een seintje vooraf naar info.netevallei@velt.be .

foto’s (c) Gazet van Hove.