Laat geen waardevolle zaken achter in je auto

Op zaterdag 30 maart jl. hielden de politiediensten van de zone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) een actie ‘diefstal uit voertuigen’ in de wijk Bruynenbaert in Aartselaar. De politiediensten deden er voetpatrouilles in verschillende straten van de wijk. En dat bracht toch opmerkelijke resultaten op, zegt men bij onze politiezone. “In totaal werden maar liefst 120 voertuigen gecontroleerd en hebben we 21 bestuurders moeten waarschuwen omdat ze hun jas, sporttas, GPS, bril, huissleutels, handtas, GPS-houder en huishoudtoestellen zichtbaar in de auto achterlieten. Doe je wagen altijd op slot, probeer op een goed verlichte plaats te parkeren en laat zeker geen waardevolle spullen achter in jouw wagen” aldus de politiezone HEKLA.

Meer tips hierover kan je terugvinden via de website www.politiehekla.be/auto-inbraak .

Soortgelijke preventieacties zullen herhaald worden in de andere gemeenten van de politiezone.

Wat steelt men meestal uit auto’s :

GPS, GSM, laptops, dure kleding, identiteitskaart, rijbewijs, bankkaart, portefeuille, autoradio.

Foto’s (c) Gazet van Hove.