Groepsverkrachtingen in Duitsland

Door Piet Van Nieuwvliet – (c) ’t Pallieterke.

 

Een groep jongemannen heeft in de stad Düsseldorf meerdere vrouwen verkracht. Na onderzoek konden de politiediensten vier verdachten oppakken. Het ging om mannen van Marokkaanse, Libanese en Palestijnse afkomst, en in de leeftijd tussen 24 en 29 jaar.

De vermoedelijke daders spraken vrouwen in en rond discotheken in de stad aan, en stelden zich steeds aan de slachtoffers voor als “Jamal”, “Sammy”, “Mom” en “Bilal”. Ze lokten de (nietsvermoedende?) vrouwen mee naar het appartement van een van de verdachten, en een enkele keer naar een hotelkamer.

Alles werd gefilmd

“Daar moeten de daders de vrouwen bijzonder brutaal aangepakt en verkracht hebben. De slachtoffers moesten gedurende meerdere uren het geweld van de daders ondergaan, en bepaalde verkrachtingsscenes werden ook met de mobiele telefoon gefilmd”, aldus de politiewoordvoerder. Er zijn trouwens aanwijzingen dat de daders drugs hebben gebruikt. Het valt niet uit te sluiten dat nog meer vrouwelijke slachtoffers zich zullen melden.

Drie van de vier verdachten zitten intussen in de gevangenis. Bij de vierde werd het arrestatiebevel door de rechtbank vernietigd – al is niet duidelijk waarom. De vermoedelijke daders wordt groepsverkrachting aangewreven.

Foto’s (c) Gazet van Hove.