Heraanleg speeltuin Sportpark Hove

Een nieuwe speeltuin in de maak.

Eind september zijn de voorbereidingswerken gestart voor een nieuwe speeltuin aan het Sportpark in Hove (Paul van Ostaijenlaan 2-4). In een eerste fase worden de bestaande speeltoestellen, zandbakopsluitingen en betonfundering opgebroken. Deze werken worden uitgevoerd in beheer van de gemeentelijke uitvoeringsdiensten. De speelzones worden opgeruimd zodat de zandbakken (zandspeelplaatsen) tijdelijk nog gebruikt kunnen worden.

Vanaf maandag 7 oktober starten de werken in beheer van de aannemer, Donker Groen België. De uitvoeringstermijn is voorzien op 35 werkdagen. In deze tweede fase van de werken worden er nieuwe speelzones aangelegd, bestaande heringericht en nieuwe toestellen geplaatst. In de loop van deze fase zal de speeltuin niet-toegankelijk zijn voor het publiek. De toegang tot de cafetaria, sportvelden en het park blijft mogelijk tijdens de werken.

In een derde fase, na nieuwjaar, wordt er straatmeubilair, banken en afvalbakken, geplaatst. De opening van de speeltuin is voorzien eind februari 2020

Heb je zin om verder te blijven spelen? Tijdens de werken kan je genieten van de speelheuvel in het Frijthout.

Meer info over de geplande werken bij de dienst Vrije Tijd via jeugd@hove.be of 03 454 39 01.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
(c) Gemeente Hove

Beschrijving speelzones

In de nieuwe speeltuin zijn verschillende zones voorzien die de kinderen van verschillende leeftijden voldoende uitdaging bieden. Zo zal er een zone zijn die ruimte biedt voor avontuurlijk spel, een zone voor peuters en kleuters en een groot toestel als blikvanger.

Voor de kleinere kinderen is er een peuter/kleuter gedeelte (1,5 tot 6 jaar) met enkele schommels, veerwipjes, een zandtafel, verstophuisje en een huisje met een glijbaan.

In de zone voor avontuurlijk spel (5+ jaar) vind je een behendigheidsparcours, speeltoren, schommels en een vierpersoons wip.

In de zone 9+ jaar wordt het combitoestel de absolute blikvanger van deze speeltuin. Klimmen, glijden, verstoppen en rollenspel zijn daar de centrale activiteiten. Kinderen die het spelen even moe zijn, kunnen er ook rustig hangen.. Het geheel wordt compleet met een familieschommel om samen met andere kinderen tegelijk te schommelen.

ze kent er al wat van !

Foto’s (c) Gazet van Hove.