Kom veilig en gezond zwemmen in zwembad Den Bessem

Mortsel

Den Bessem opende op woensdag 1 juli opnieuw de deuren. We creëren een veilige sportomgeving voor al onze klanten. Hoe we dat doen ?

  • Alle klanten krijgen een genummerde kleedkamer toegewezen zodat we onze poets kunnen stroomlijnen en elke klant een pas gepoetste en ontsmette kleedkamer kunnen aanbieden.
  • Alle contactpunten worden voortdurend ontsmet. We schakelen met onze poets enkele tandjes hoger.
  • We zorgen voor een gescheiden in- en uitstroom. Pijlen en pictogrammen maken dit duidelijk!
  • Dankzij onze dubbelwandige douches kunnen we perfect een in- en uitstroom mogelijk makenaan de douches waardoor onze klanten ‘voor en na’ veilig kunnen douchen in Den Bessem!
  • Klanten dragen een mondmasker in de inkomhal en kleedkamerzone en volgen de gekende hygiënevoorschriften. Wij zorgen voor handgels.
  • Handendrogers werden vervangen door handdroog papier. Haardrogers zijn evenwel niet beschikbaar als preventieve covid-19 maatregel.

Reserveren is niet nodig momenteel, we monitoren uiteraard wel het aantal aanwezige zwemmers via een speciaal daarvoor ontwikkelde app. Wie naar het zwembad wil komen, kan zo steeds nakijken op www.denbessem.be hoe druk het is..

Het wedstrijdbad is onderverdeeld in drie banen met verschillende snelheden. Daar ligt de focus op zwemmen. Uiteraard is het instructiebad wel beschikbaar voor de kinderen. We stellen met plezier vast dat ze ook zonder de spelelementen dolle pret kunnen beleven in het water.

Welke zwemslag je ook doet, werkelijk elke spier in je lichaam is in beweging in een zwembad. Het is de ideale work-out voor het hele lichaam en heeft op termijn meer effect dan gaan joggen omdat je zowel je boven- als onderlichaam gebruikt. Het water zorgt namelijk voor weerstand, meer zelfs dan lucht, waardoor zwemmen ook de ideale krachttraining is.
Zwemmen vergroot je longinhoud en verbetert je conditie in sneltempo. Doordat je ademcapaciteit steeds groter wordt, zul je langer en langer kunnen zwemmen. Het is ook erg goed voor de gezondheid van je hart.
Een halfuur zwemmen verbrandt ongeveer 300 tot 400 kcal, wat amper minder is dan wanneer je een halfuur gaat hardlopen.
Maar vooral: zwemmen ook nog een groot mentaal voordeel. Het is namelijk de ideale manier om je hoofd vrij te maken en even alle coronastress los te laten. Geniet ervan !

Foto’s (c) Gazet van Hove – persvoorstelling Den Bessem, sept. 2017.