Op de Hovese OCMW-raad ontspon er zich een discussie over een oproep tot kandidaten voor de realisatie van woningen volgens coöperatief model, gelegen aan de Kievitslaan. Raadslid Goedele Breyne (Ph7) vond dat het dossier de nodige mankementen vertoonde, “er ontbreken verduidelijkingen en de voorwaarden“. Schepen van sociale zaken Els Pauwels antwoordde : “De woningen aan de Kievitslaan zijn in 2023 niet meer verhuurbaar. Ze beantwoorden niet meer aan de moderne normen van beglazing, daken, keukens zijn uitgeleefd, enz…We willen op deze gronden een uitbreiding voorzien. Hierbij kijken we naar andere woonvormen. Het voordeel is dat we geen gronden moeten aankopen want we zijn al eigenaar. Het wordt een project voor betaalbaar wonen in Hove. De oproep is voor coöperatief wonen, dus er zijn een aantal gemeenschappelijke delen (fietsstalling). We zoeken naar een gezonde mix van bewoners (jong, midden, oud, alléénstaanden, koppels). Dit project zetten we op met een partner. We hebben een visie, het worden geen appartementen. Het zal moeten passen in de wijk. Een tweede bouwlaag mag. We zullen de wijkbewoners per brief inlichten over dit project. Er was veel roddel die niet klopte. De bewoners zijn eerst ingelicht. Het worden geen sociale woningen, het telt niet voor het BSO (Bijzonder Sociaal Objectief)”.

Het groen-linkse raadslid Diederik Vandendriessche vroeg aandacht voor de huidige bewoners en voor de parkeernormen. Schepen Pauwels : “Voor 2023 gaan we geen steen verleggen. Na de oplevering kunnen alle bewoners terug kunnen keren naar hun nieuwe woning aan dezelfde voorwaarden. Tijdens de bouwfase zullen ze in Hove kunnen blijven wonen. Er is maar één betrokken koppel van oudere mensen en zij hebben schrik”.

Na nog wat discussie keurden alle raadsleden – meerderheid en oppositie – dit punt goed en men verwees in het besluit naar de betrokken bijlagen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.