Hove : bakkerij Waumans – Leemans met pensioen

Gisteren waren het emotionele momenten in bakkerij Waumans -Leemans aan de Meylstraat. Na zo’n 40 jaar sluit de bakkerij en gaan de uitbaters met pensioen. Vele klanten kwamen nog een laatste maal wat extra broodjes en gebak inslaan want het einde is definitief. Brigitta Leemans ouders begonnen de zaak. Zij werkte al vanaf haar 14de mee in de winkel. Haar echtgenoot Dirk schoolde zich om tot bakker en gaat vanaf vandaag met Brigitta van het leven genieten. Het koppel had geen kinderen en dus geen potentiële opvolgers en er dienden zich ook geen overnemers aan. Hove zal hun brood missen. Een stukje dorpsgeschiedenis verdwijnt.

Waarheen trekken de honderden klanten ? Naar de andere Hovese bakkers of verkiezen ze de industriële producten die we in de supermarkten kunnen kopen ?

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto : hulde Hove Fair trade gemeente, november 2015.