Raadslid Kevin Michiels (N-VA) heeft einde maart jl. zijn ontslag aangeboden als gemeenteraadslid, omdat hij uit de gemeente vertrekt. Dit ontslag kwam te laat om het nog op de gemeenteraad van maart te behandelen.

Op de laatste gemeenteraad van april werd dit punt nu besproken : het ontslag van de heer Michiels werd geregistreerd en er werd een vervanger aangesteld. Dit is mevrouw Irène Arnalsteen. Ze legde voor de voorzitter van de gemeenteraad, de voorgeschreven eed af ‘ik zal de verplichtingen van mijn mandaat trouw nakomen’. Mevrouw Arnalsteen behaalde tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 welgeteld 96 voorkeurstemmen op de N-VA-lijst. Mevrouw Arnalsteen is in Hove ook gekend als de uitbaatster van een was- en strijksalon die ettelijke tientallen mensen een job bezorgd.

Dit is reeds de tweede vervanging binnen de N-VA-fractie : eerder gaf raadsvoorzitter Guido Sel zijn ontslag uit de gemeenteraad en werd daarbij vervangen door Veerle D’Haene, die reeds eerder ervaring had opgedaan in de Hovese gemeenteraad.

Foto’s © Gazet van Hove – Irène Arnalsteen staat links op de foto.