Ex-korpschef politiezone HEKLA Lee Vanrobays is overleden

Hoofdcommissaris Lee Vanrobays (45) is maandag thuis in Deurne overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Hij was van 2014 tot 2018 korpschef van onze politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) en was een van de jongste korpsoversten van ons land.

Lee werd op zeer jonge leeftijd geadopteerd vanuit Zuid-Korea door een Vlaams gezin uit Zwevegem (W-VL).

Lee Vanrobays ging in 1993 naar de Kadettenschool van Lier, in voorbereiding op zijn ingangsexamen aan de Kon. Militaire School in Brussel. Tussen 1994-96 studeerde hij aan de Rijkswachtschool en behaalde nadien nog een licentie criminologie aan de UGent. In 2000 werd hij luitenant bij de Rijkswacht. Daarna volgden zes jaar Federale Politie en zes jaar Lokale Politie waarvan 3 jaar Coördinatie steun aan de Lokale Politie in Antwerpen. Vanaf januari 2014 stond hij aan het hoofd van de politiezone HEKLA. In 2018 moest Vanrobays naar aanleiding van een onderzoek naar verkeersagressie een stap terugzetten. Hij werd daarna Directeur Operaties van politiezone Voorkempen.

Als korpschef streefde Vanrobays naar een goed evenwicht tussen werk en privé-leven. Als ontspanning was Lee wekelijks op de tatami terug te vinden, waar hij Koreaanse gevechtssporten inoefende. Hij leerde er handige klemgrepen die van pas kwamen bij arrestaties.

Vanrobays laat een vrouw en twee kinderen achter.

De redactie van Gazet van Hove wenst bij dit overlijden haar medeleven te betuigen aan de familie, vrienden en collega’s van Lee Vanrobays.

bij burgemeester Volckaerts

Foto’s © Gazet van Hove.