Geen extreem-rechtse activiteiten of dreiging in Hove

De laatste dagen en weken gonst het over zgn. “extreem-rechtse activiteiten en groeperingen” in ons land. De zaak van de ondergedoken militair J.C. zal hier zeker wel voor iets tussen zitten. Deze problematiek werd enkele dagen geleden ook in het Vlaams Parlement besproken. Vlaams minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (O-VLD) stelde “dat steeds meer burgemeesters gevallen van rechts-extremisme melden op hun grondgebied”.

Volgens minister Somers kan de extremistische dreiging in Vlaanderen momenteel worden onderverdeeld in 60 procent islamitisch jihadisme, 30 procent rechts-extremisme en 10 procent anderen, vnl. links-extremisme.

Actieplan

De Vlaamse regering stelt een nieuw actieplan radicalisme voor naar al die groepen. “Onder meer op basis van de signalen die we krijgen van de burgemeesters. Eén op de drie wordt nu geconfronteerd met toxische polarisatie uit extreemrechtse hoek. Dat was twee jaar geleden nog maar één op de vijf.”

Vlaams Minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) stelde ook dat er geen Vlaamse ambtenaren vermeld worden op de OCAD-lijst. Volgens de Vlaamse verbindingsofficier bij de politiediensten is er ook geen acute dreiging tegenover Vlaamse ministers, parlementsleden of instellingen.

Niet in Hove

We vroegen aan Hove’s burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) hoe het zit in Hove ? “In Hove hebben we geen weet van extreem-rechtse groeperingen, van activiteiten van Voorpost of van kleinere groepjes rechts van Voorpost. Het is hier rustig” aldus burgemeester Volckaerts.

Bij een aantal extreem-linkse figuren in Hove zal hun fantasie nu zeker op hol slaan … Moeten er geen “waakzaamheidscomités” worden opgericht ??? …Zit J.C. niet in het Uilenbos ??? …

geschiedenis
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan en buitenshuis
VMO-optocht in Antwerpen

Foto’s © Gazet van Hove.