www.doorbraak.be .

Terroristenjager verscheen enkele maanden geleden en kreeg naar ons gevoel weinig media-aandacht. Nochtans legt het precies bloot waar het om gaat in de strijd tegen terrorisme en wat de aanpak is en zou moeten zijn. Het werd dan ook geschreven door een insider, hoofdinspecteur Lionel D. en journaliste Annemie Bulté (auteur van onder andere Niet schieten, dat is mijn papa!)

Het ultieme wapen 
Het Speciaal Interventie Eskadron is in België het best getrainde team van de Belgische federale politie : het ultieme wapen tegen terrorisme en (georganiseerde) misdaad. De helden van dit eliteteam opereren in de schaduw. Eén man zet zijn bivakmuts af. Het werd een onthullend boek.

Voor het eerst getuigt een toplid van dit eliteteam over leven en werk : de loodzware opleiding, de inzet met gevaar voor eigen leven, de dagelijkse strijd tegen misdaad en haar geweldenaars en de niet te onderschatten impact op zijn gezinsleven. En hoe de jacht op Abdeslam hem en zijn collega’s voorgoed verandert..

15 januari 2015
In Verviers vallen leden van de Speciale Eenheden binnen in een rijtjeshuis waar drie IS-terroristen broeden op een aanslag. Het vuurgevecht komt een week na de dodelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Dat was anders dan wat de politiekrachten gewoon waren : hier wilde de vijand sterven en zoveel mogelijk slachtoffers maken. Het zou het begin worden van een terreurgolf in België en Frankrijk. Zoals recensent Winny Mattheeussen schrijft: ‘Dit is oorlog, geen banditisme.’

Het interventieteam doet zijn werk in een harde omgeving, een ruwe wereld. Ze weten dat zij het allerlaatste wapen zijn, de ultieme verdediging tegen terreur. Een ‘dank je wel ‘ of een schouderklopje verwachten ze niet eens, ook niet wanneer een van hen in een kogelregen neergeschoten wordt (en nadien een lange juridische strijd moet voeren om de kosten van zijn operaties terugbetaald te krijgen. Ook dat is België.)

Zoals onze recensent elders op Doorbraak al schreef : ‘Het boek leest als een trein. Dit is een must-read voor ieder die wil begrijpen waarom onze veiligheidsdiensten zo disfunctioneel zijn.’

Eerbetoon
Met Terroristenjager zit de lezer in het hart van de speciale eenheden : de blik achter de schermen die elke burger ooit moet werpen. Tegelijk is het een eerbetoon aan zij die in de vuurlinie staan om de bevolking te beschermen tegen fanatiek en niets ontziend geweld.

Terroristenjager van Lionel D. en Annemie Bulté is deze week ons Boek van de Week: nu verkrijgbaar tegen een tijdelijke voordeelprijs.

Bestel hier uw exemplaar

Terroristenjager – Lionel D. en Annemie Bulté
Terra-Lannoo
Paperback – 240 blz – ISBN: 9789401469876