HOVE

Raadslid Stefaan Beeldens (pH7) vroeg op de laatste gemeenteraad hoe de inrichting van de J.Fr. Gellyncklaan tot stand is gekomen ? Tevens vroeg hij of de Beukenlaan nog gaat evolueren en wat de stand van zaken is voor de Leon Dumortierstraat ?

“Er zijn veel burgerklachten over deze werken. In de J.Fr. Gellyncklaan parkeren burgers op stroken die daar niet voor bestemd zijn. Dit is risicogedrag van deze parkeerders. Is de Beukenlaan nu definitief aangelegd ? De Leon Dumortierstraat is een fietsstraat. Er zijn wel veel klachten. Zijn er specifieke plannen ? Hoe de parkeersituatie afdwingen ?” wilde de interpellant allemaal weten.

de straat is nog niet af, nog steeds een bouwwerf

Schepen van openbare werken Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “U komt steeds af met dezelfde vragen. In 2016 is er reeds een procedure gestart omdat burgers voor de Jan-Frans Gellyncklaan met een petitie afkwamen. Er was teveel geklop met de betonplaten. De ondergrond was niet erg stabiel. Uit nood voor de burgers is er een initiatief genomen. De riolering werd nagekeken. Rio-link nam het initiatief over en zo hadden we het voordeel dat we hiervoor een leuke subsidie van 600.000 euro kregen. Deze straat is nog niet af. Er staan nog steeds borden van de aannemer. Er zijn ook nog geen wegmarkeringen. De weggebruikers moeten zich aanpassen. De politie kan niet juridisch optreden. De belijning kan niet wegens de weersomstandigheden. De straat is nog steeds een bouwwerf. Het rond punt aan de brug gaat men volgende week affrezen. Men gaat een nieuwe asfaltlaag aanbrengen, een nieuwe bovenlaag. Daarna kan men de belijning doen en kan de politie optreden.

De Beukenlaan gaat men dit voorjaar nog terug asfalteren.

In de Leon Dumortierstraat gaat men parkeervakken uittekenen en dan komt er belijning. Dit gaat niet in de winter. Er komen ook asverleggingen. De status van een fietsstraat moet een zekere beveiliging geven.

Heel deze zone is 30 km/uur. In de toekomst zal de politie komen flitsen.

Over heel deze ingreep waren er twee digitale presentaties voor de bewoners. Er was inspraak van de burgers” aldus de schepen.

de belijning kan maar bij betere weersomstandigheden (+ 10° celsius)

Foto’s (c) Gazet van Hove.