Hove : Een nieuw gebouw voor de kunstacademie

Onderwijs : Academie

Met onze academie beeldende kunsten in Hove koesteren we creativiteit voor 100 procent.

Creativiteit werkt bevrijdend en opent deuren naar nieuwe inzichten en verhelderende ideeën. Creativiteit tilt het denken en voelen naar een ander niveau. Creativiteit brengt schoonheid. Mensen hebben nood aan creativiteit en creatieve expressie. Altijd, en zeker nu, in deze tijden van dreigende ‘corona-blues’. In Hove is er al langer dan
een halve eeuw nood aan en vraag naar kunstonderwijs. Het aanbod van de academie biedt daar al meer dan vijftig jaar een uitgebreid antwoord op.

Vandaag de dag is onze academie uitgegroeid tot een volwaardige, officiële school met meer dan vierhonderd enthousiaste leerlingen tussen de 6 en 96 jaar. En het aantal leerlingen blijft stijgen. Een team van gedreven professionele leerkrachten en kunstenaars (masters en bachelors) geeft zes dagen van de week – van maandag
tot en met zaterdag tussen 9.00 en 22.00 uur – les om die creatieve en leergierige leerlingen te begeleiden in hun artistiek groeiproces.
Er heerst in de academie dan ook zowel overdag als ’s avonds steeds een gezellige, artistieke bedrijvigheid. En : iedereen is welkom ! De opleidingen voor volwassenen lopen over vijf jaar, acht uur per week, voor jongeren is dit vier uur per week gedurende zes jaar.

De academie streeft er voortdurend naar om in alle opzichten te groeien, te verbeteren en onderwijs van topkwaliteit te bieden. Meer dan de helft van onze leerlingen woont in Hove, de overige leerlingen in de randgemeenten. Veel van onze jonge leerlingen komen in Hove naar de basis- of secundaire school, om hun lesdag dan in de creatieve ateliers van de academie te vervolledigen. Zo verrijken we, samen met sportclubs, verenigingen en jeugdbewegingen, het vrijetijdsaanbod in Hove. De jonge leerlingen volgen kunstlessen in de goed uitgeruste, lichte en veilige afdeling van de academie op de site van de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool.


Nieuwbouw

Om alle volwassen leerlingen een veilige, pedagogisch verantwoorde en inspirerende plaats te kunnen geven, kijken we uit naar de oprichting van een aangepast, nieuw academiegebouw aan de Paul van Ostaijenlaan. We hebben nood aan modernisering en actualisering om het nieuwe elan dat de academie wil realiseren ruimte te geven. In het nieuwe academiegebouw zullen alle volwassenen en vele jongeren hun artistieke opleiding in optimale omstandigheden kunnen volgen. Dit is zeker een meerwaarde voor alle inwoners van Hove : het nieuwe academiegebouw wordt niet alleen een plek van creatieve activiteit en kwaliteitsvol kunstonderwijs, het wordt ook het kloppende artistieke en culturele hart van Hove met een mooi aanbod van boeiende expo’s, interessante lezingen en ‘Artist Talks’, workshops en veel andere leerrijke evenementen voor jong en oud.
Wens je informatie over de academie, de opleidingen,…? Spring dan gerust eens binnen in het secretariaat (in De Markgraaf, Kapelstraat 8). Meer inlichtingen kan je ook vinden op de (recent vernieuwde ! ) website.

www.academiehove.com .

Foto’s (c) Gazet van Hove .