Pint wordt vanaf 8 mei mogelijk duurder

door Pieter Van Berkel in palnws.be .

Wie vanaf zaterdag 8 mei een frisse pint wil drinken op een terras, betaalt daar mogelijk iets meer voor. Verschillende horecazaken zijn van plan de prijzen te verhogen om de geleden verliezen te compenseren.

De horecazaken verloren heel wat geld door de lange sluiting en de ook de extra veiligheidsmaatregelen brachten heel wat kosten met zich mee. Bovendien kunnen horecazaken vanaf 8 mei nog niet op volle capaciteit draaien.

Hoeveel die prijsverhoging zal bedragen, is nog niet gekend. Horeca Vlaanderen komt daarover binnenkort met cijfers. De federatie noemt het alleszins “logisch” dat uitbaters de rekensom maken en de tarieven mogelijk optrekken.

Volgens Belgian Brewers Federation is er vanuit de brouwerijen alleszins geen grote prijsstijging doorgevoerd, maar beslissen horecazaken zelf over een mogelijk hogere prijssetting.

“Wij nemen over het prijsbeleid geen standpunt in, maar waken dat er geen misbruik of misverstand optreedt”, klinkt het bij directeur Krishan Maudgal, die begrip heeft voor de moeilijke financiële situatie waarin horecazaken zich nu bevinden.

Foto’s (c) Gazet van Hove.