Uitbraak corona in Zuidrand

Huisartsen uit de Zuidrand van Antwerpen doen een oproep om voorzichtig te blijven en de coronamaatregelen strikt op te volgen.

Het was Burgemeester Erik Broeckx die afgelopen weekend de oproep lanceerde op vraag van heel wat huisartsen uit de Zuidrand van Antwerpen om de coronamaatregelen in acht te blijven nemen. De lokale horeca mocht de terrassen opnieuw openen en dat zorgt bij veel mensen ervoor om de coronamaatregelen even te vergeten. Maar dat is niet de juiste reflex. De afgelopen weken stegen in onze regio de positieve testen rond Covid-19.

In sommige gemeenten werd zelfs een verdubbeling vastgesteld. Er moet ook wel bij gezegd worden dat er problemen waren in heel wat scholen in de Zuidrand waar klassen of zelfs de hele school moest gesloten worden. Dit was het geval voor  de Parkschool en De Tandem in Mortsel, Mater Christi in de gemeente Lint, Regina Pacis in Hove, Altena in Kontich en Andreas Vesalius in Edegem”. Het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone ZORA draait op volle toeren. Maar blijf aub waakzaam en volg nog altijd de coronamaatregelen op vertelt de Burgemeester in Mortsel die instaat voor de communicatie van het vaccinatiecentrum in Lint. Regioradio Zuidrand ging op bezoek in Mortsel voor een interview met Burgemeester Erik Broeckx.

zie www.radiozuidrand.be – FM 105.1 .

Foto’s (c) Gazet van Hove.