Ons lokaal bestuur en de provincie Antwerpen organiseren op 29 september een infomarkt over de optimalisatie van de fietsostrade F1.

Tijdens de infomarkt lichten de gemeente en de provincie de verschillende knelpunten van de fietsostrade F1 in Hove toe. In Hove ligt de focus onder andere op de brug in de Groenstraat, op Hoverheide, de onderdoorgang Vredestraat, de Verbindingsstraat en de Kasteelstraat. Welke mogelijkheden er zijn om deze knelpunten te verbeteren, kom je te weten op de infomarkt van 29 september tussen 17.00 en 20.00 uur in De Markgraaf (doorlopend : je kiest zelf wanneer je binnenwandelt).

Het is bovendien hét moment om jouw mening te geven over de verbeterpunten en -mogelijkheden op deze fietsostrade in onze gemeente.

Schuif ook mee aan aan de meedenktafel over de knelpunten in de Kasteelstraat. Hoe denk jij over de slechte zichtbaarheid, de combinatie van fietsers met dubbelrichting lokaal verkeer ?

Oudste fietsostrade in Vlaanderen

De fietsostrade F1 tussen Antwerpen en Mechelen is de oudste fietsostrade in Vlaanderen. Meer dan 15 jaar geleden werden de eerste schakels gebouwd. Door de gewijzigde richtlijnen voor fietsinfrastructuur en het groeiend fietsgebruik voldoet de F1 niet meer aan de huidige noden. Hoog tijd dus om de knelpunten op deze route aan te pakken.

brug Leon Dumortierstraat

Meer info : Steunpunt Fiets, fietsen@provincieantwerpen.be, 03 / 240 66 69.

kruispunt ‘Donderbrug’ Hove

Foto’s (c) Gazet van Hove.