Wil je een bijdrage leveren tot een veiligere buurt ? Dat kan door je aan te sluiten bij een BuurtInformatieNetwerk (BIN). In Hove starten we dit najaar met de oprichting van een eerste BIN, BIN-West.

Een BIN, of buurtinformatienetwerk, is een structurele samenwerking tussen buurtbewoners en politie om elkaar op de hoogte te houden van wat er gebeurt in de buurt. Die uitwisseling van informatie zorgt voor meer sociale controle en vergroot het veiligheidsgevoel.

Zones

Hove werd ingedeeld in zones : Noord, Oost en West. We starten met de oprichting van een eerste BIN in de zone West (Vredewijk). Deze zone omvat de volgende straten : Albrecht Rodenbachstraat, Beekhoekstraat, Berkenlaan, Dennenlaan, Eikenstraat, Elzenstraat, Felix Timmermansstraat, Geelhandlaan, Guido Gezellestraat, Haagbeuklaan, Hugo Verrieststraat, Huib Hostelei, J.B. Huysmanslei, J.F Gellyncklaan, Jef Van Hooflei, Jozef Mattheessensstraat, Kasteelstraat, Leon Dumortierstraat (het westelijke gedeelte tussen Gellynck- en Geelhandlaan), Mechelsesteenweg (het zuidelijke gedeelte tussen Vrede- en Edegemsestraat), Meylstraat, Molenstraat, Nieuwstraat, Parklaan, Sterrenregen, Verbindingsstraat, Vincent Bavaisstraat en Vredestraat.

Coördinator : Chris rydl

De coördinator van het BIN is de persoon die instaat voor de organisatie en de opvolging van de dagelijkse werking. De coördinator staat in voor het beheer van de ledenlijst en is binnen het BIN het aanspreekpunt voor de politie en de (lokale) overheid. De coördinator is tevens het doorgeefluik voor de niet-dringende of koude berichtgeving, zoals feedback- en preventieberichten. Voor de BIN-West is dit Chris Rydl.

Chris Rydl

Lid worden

Druk de formulieren af (of vraag de afgedrukte formulieren aan via informatie@hove.be), vul ze in en bezorg ze aan Chris Rydl, Jozef Mattheessensstraat 56 in Hove (e-mail : chris@rydl.be). De coördinator voegt je toe aan de ledenlijst en houdt je op de hoogte van de volgende stappen om samen de buurt veilig te houden.

Bijlagen

valt onder de westzone

Foto’s (c) Gazet van Hove.