De jaarlijkse actie blijft erg noodzakelijk voor de werking van onze lokale afdeling.

Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers brachten toen voor het eerst pleisters aan de man. Met een nieuwe ambassadeur hoopt Rode Kruis-Vlaanderen dit jaar minstens even goed te doen. Niemand minder dan zangeres Camille prijkt – in de vorm van haar populaire stripfiguur – op de verpakking van de pleisters.

Tom Bellens

Tom Bellens, voorzitter Rode Kruis Hove-Lint : “Onze jaarlijkse actie blijft erg noodzakelijk voor de werking van onze lokale afdeling. Door de beperkingen tijdens corona leverden de toenmalige stickeracties minder op dan verhoopt, maar onze eerste pleisteractie vorig jaar was dan weer een schot in de roos. In 2024 hopen we dat succes met Camille te evenaren, gezien haar immense populariteit bij jong en oud. Van haar strips en andere gadgets werden bij Standaard Uitgeverij de voorbije jaren al meer dan 150.000 items verkocht. Sinds kort heeft ze ook haar eigen telenovelle én staat ze als jongste artieste ooit vier keer in het Sportpaleis. Dat toont hoe ze jong en oud weet te enthousiasmeren.”

De Rode Kruispleisters zijn van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei te koop over heel Vlaanderen. Zoals steeds zullen de Rode Kruisvrijwilligers ze op de traditionele plaatsen verkopen, van kruispunten in Hove over parkings tot via geselecteerde lokale handelaars. Ook online kan je pleisters kopen op www.koopdepleister.be. De pleisters kosten net als vorig jaar 10 euro.

Wil je geen pleister kopen maar wil je je lokale Rode Kruisafdeling toch steunen ? Dan kan dat uiteraard met een gift via https://rodekruis.be/gift-afdeling

Camille – (c) Rode Kruis Vlaanderen

foto’s (c) Gazet van Hove .